Een fantastisch vijf gangen tuin diner geïnspireerd door de verschillende smaken die in de hortus zijn te vinden.
Wim Kaspers verzorgt samen met leden van het Noord-Hollands Kookgenietschap dit unieke diner in de hortus.
De prijs van het menu is 65 euro, exclusief drinken.
Er is een selectie van bijpassend wijnen gemaakt en uiteraard is er het Hortus-bier “Alkmaars Natje” gebrouwen met unieke hortus-kruiden door Brouwerij Egmond (van de Sancti Adalberti).
HORTUS Alkmaars Natje
Biologisch speciaalbier 5.7 % met Echinacea, anijs, koriander, Capsicum en hop.
Glas € 5,00
Laat je verrassen door de subtiliteit en uniek mix van de diverse aroma’s. Het Alkmaars Natje is bij Brouwerij Egmond gebrouwen van speciaal geselecteerde biologisch geteelde kruiden uit Hortus Alkmaar. De zachte en lichte smaak wordt aangevuld met een vleugje umami waardoor elke slok een nieuwe ontdekking is. Het Natje heeft frisse tonen die zorgen voor een aangename afdronk.
Mouserend
Cava Moulina Cánovas Brut Nature Ecologico (bio)
Glas € 7,00-fles 39,50
Goede Cava’s zijn fris droog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava’s tot Cava’s die door jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden. De Cava Molina Cánovas brut is een ideale aperitief Cava en kan door geschonken worden bij schaal-, schelpdieren en lichte visgerechten.
Trio
Oester, op bedje van Atriplex, hollandaise saus en geroosterde sesamzaadjes. coquille met Agastache-beurreblanc op een bedje van orzo, wasabi-chip. Foeniculum-soep met pompoenpit-olie en gebruineerd amandelschaafsel.
Wittewijn
Diem ‘Greener’ Grüner Veltliner (bio)
glas € 7,50-fles € 35,00
Dit is een fris droge wijn met de typische kenmerken van een Grüner Veltliner, het beroemdste druivenras van Oostenrijk . U proeft rijpe gele appel, hintje perzik, citroen en de kenmerkende groene, kruidige toon die doet denken aan venkel/selderij, witte peper en een heerlijke lange, minerale afdronk. Heerlijke aperitief wijn om door te schenken bij: Asperges, diverse visgerechten, gevogelte, salades en niet te pittige Aziatische gerechten.
Bombe van rundercarpaccio
gevuld met frisse hortus salade, brioche broodje, parmezaan-kaas en truffelmayonaise
In de vulling diverse producten uit de hortus. Opgemaakt met eetbare bloemen uit het Hortus assortiment.
Kabeljauw met zeekraal-puree
wakame, sepia kroepoek, saffraancrocus-Aloysia saus
Deze bereiding van kabeljouw maakt op een fantastische wijze gebruik van ingrediënten uit zee. De zeekraal puree, het frisse Wakame wier, en de met inkt van Sepia gekleurde kroepoek van garnalen flankeren de vis.
De toepassing van Aloysia (verveine of citroenverbenea) verfrist de smaak die de meeldraden van de saffraancrocus aan dit gerecht geven.
Hertenrug
met wildsaus, zomergroenten, aardappel-Salvia gratin
De blaadjes van Salvia hebben een sterke smaak en zeer aromatische geur. De smaak kan het beste omschreven worden als kruidig, warm en een tikkeltje bitter.
De Salvia blaadjes geven een extra smaak dimensie aan dit gerecht.
Rodewijn
Garnaxta Negra ‘Lo Cometa’ Terra Alba (bio)
Glas € 7,50-fles 35,00
Een lekkere fruitige, zachtesoepele wijn met tonen van rijp rood en zwart fruit zoals bramenen kersen en subtiele kruidigheid en een hint chocolade.
Heerlijke wijn van de grenache-druif uit de Terra Alta van Catalonië van een hoogte van 450 meter. De opbrengst van deze oude wijnstokken ligt van nature laag, wat voor een ongekende smaakconcentratie zorgt.om zonder eten te drinken maar zeker lekkerbij pasta’s, stevige visgerechten en niet te zware vleesgerechten
.
Dessert
Citroen parfait, fruitsalade, pistache-cornflakes, Menthacoulis
In dit dessert is de subtiele smaak van pistache gecombineerd met de lichte citroensmaak in de perfait en de zachte een licht frisse muntige smaak van de Mentha. Mentha is ideaal is voor frisse salades en muntthee.