Georganiseerde rondleidingen
Elke maand houden we een themadag, op de 2e of 3e zondag van de maand. Op deze dagen organiseren we gratis rondleidingen. Een ervaren natuurgids neemt de bezoekers mee de tuin in en vertelt van alles over de geschiedenis van de tuin, de planten, de vogels en insecten. De aanvangstijden van de rondleidingen worden in de tuin bekend gemaakt.

Groepsarrangementen

Rondleidingen voor groepen


natuurweekend%2013%203%20desktop%20resolutie[1]
Groepen vanaf circa 10 personen kunnen op afspraak een rondleiding krijgen door tuin. Een rondleiding duurt circa 1,5 uur en wordt gegeven door een ervaren natuurgids. De kosten vanaf 10 personen zijn € 6,50 per persoon voor een rondleiding inclusief entree. U kunt uw rondleiding combineren met een kopje koffie of thee met appeltaart (€ 4,50 p.p.) of een lunch ( € 7,00 of € 10,00 p.p.). Informeer naar de mogelijkheden.

U kunt hier reserveren of telefonisch via nummer 072-566 96 39.


Denkwandelingen met een thema


Op afspraak organiseren we denkwandelingen onder leiding van filosofe Saskia van der Werff. Tijdens een denkwandeling gaat het niet alleen om het denken, maar ook om het wandelen met elkaar. Het ritmische lopen, de omgeving die tot ons spreekt, inspireren ons om op een andere manier met elkaar te praten. Juist omdat we niet tegen over elkaar zitten, maar naast elkaar, krijgt het gesprek een heel andere richting.
Saskia van der Werff is wijsgerig gespreksleider en ondernemer bij Creathos bv.

Voor reservering kunt u bellen naar 072-566 96 39.


Combinatie Hortus Alkmaar en Vlindorado


Dit arrangement nodigt u uit een kijkje te komen nemen in twee verschillende werelden. Eerst waant u zich in de tropen en vervolgens wandelt u in de buitenlucht tussen de kruiden in de tuin van Hortus Alkmaar.

Na ontvangst bij Vlindorado kunt u op eigen gelegenheid wandelen door één van de grootste tropische vlindertuinen van Europa. Tussen de vele exotische bloemen en planten fladderen de vlinders in de meest bijzondere kleuren en soorten rond zoals de sensationele blauwe morpho. Als u geluk heeft bent u getuige van een bijzondere gebeurtenis: de geboorte van een vlinder in onze eigen ´poppenkast´.

In de overdekte vogeltuin staat u oog in oog met prachtig gekleurde vogels die vrij rondvliegen. Hierdoor kunt u de vogels van dichtbij bewonderen.

Na deze tropische wereld vertrekt u met eigen vervoer naar Alkmaar. Op twintig minuutjes rijden komt u terecht bij Hortus Alkmaar. Een botanische tuin van 2 ha met meer dan 700 verschillende soorten geneeskrachtige kruiden. Het is een tuin met een geheel eigen karakter. Bij Hortus Alkmaar krijgt u een rondleiding van ca. 1,5 uur door een ervaren natuurgids.

Voor reservering kunt u bellen naar Vlindorado: 0226-422358 of Hortus Alkmaar: 072-5669639. De kosten van dit combinatiebezoek zijn € 14,50 per persoon.


Combinatie Hortus Alkmaar en Broekerveiling


Hortus Alkmaar en museum Broekerveiling in Broek op Langedijk kunnen samen voor u een compleet dagje uit verzorgen. U begint de dag met een rondleiding van circa 1,5 uur door de kruidentuin.

Dan gaat u op eigen gelegenheid naar Broek op Langedijk (ongeveer 10 kilometer), waar u de middag kunt doorbrengen met een bezoek aan de expositie en de veiling en de dag kunt afsluiten met een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden. Voor dit combinatiebezoek betaalt u slechts: € 19,50 per persoon (kinderen t/m 15 jaar € 12,50).

Museum Broekerveiling serveert een West-Friese koffietafel voor € 9,50 p.p.

Voor reservering kunt u contact opnemen via tel. 072-5669639 of info@hortusalkmaar.nl.