Openingstijden & entreeprijzen

22 april t/m 14 oktober
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur
Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag zijn wij geopend van 12.00 – 17.00 uur
15 oktober t/m 21 april
Dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur

Volwassenen € 4,50
Groepen vanaf 10 personen € 4,00
Kinderen van 8 t/m 15 jaar € 2,25
Kinderen t/m 7 jaar Gratis

Kortingen

Heeft u een AlkmaarPas, LangedijkerPas of een pasje van bibliotheek Kennemerwaard, dan krijgt u bij betaling van entree een kopje  koffie of thee gratis.

Hartje Noord-Holland
Hortus Alkmaar is lid van Hartje Noord-Holland, een samenwerkingsverband van zeven toeristische Logo Hartje Noord-Hollandondernemingen in de regio Alkmaar. Bij bezoek aan een van de deelnemende bedrijven krijgt u een flyer met bonnen, die u kunt inleveren bij de andere bedrijven. U krijgt dan een leuke attentie. Bij inlevering van de kortingsbon uit de gratis  Freebee Map, een plattegrond die verkrijgbaar is op ruim 700 adressen in Noord-Holland, krijgt u  10% korting op de entreeprijs.

Wintertarieven
In de maanden november tot en met maart gelden halve toegangsprijzen.

Bereikbaarheid

Hortus Alkmaar is gevestigd op het bedrijventerrein Beverkoog, aan de oostelijke rondweg van Alkmaar.

Per auto:
U kunt via www.googlemaps.nl uw route plannen vanaf uw vertrekplaats. De bestemming is Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar. De tuin beschikt over een eigen (gratis) parkeerterrein.

Per openbaar vervoer:
Hortus Alkmaar is ook per openbaar vervoer bereikbaar. U neemt de trein naar Alkmaar Centraal en vandaar bus 150 (richting Schagen) naar de Berenkoog. Deze bus rijdt 1x per uur. U stapt uit bij de halte Marterkoog. Vandaar is het nog 2 minuten lopen. NB. In het weekend rijdt er geen bus naar de Berenkoog. Vanaf station Alkmaar rijdt bus 734 naar Sint Pancras. Van daaraf is het nog ca. 15 minuten lopen. Kijk voor de actuele informatie op www.9292.nl
Vanaf station Alkmaar Noord kunt u via een mooie route naar de hortus lopen (ca. 3 kilometer). Download hier de routebeschrijving: Wandelroute station Alkmaar Noord – Hortus Alkmaar

Faciliteiten

30 juniBij Hortus Alkmaar kunt u in het bezoekerscentrum of bij mooi weer op het terras genieten van een vers kopje koffie of thee met een heerlijke punt appeltaart. Houdt u van verse kruidenthee? Pluk dan de kruiden zelf in onze theetuin naast het terras. U kunt kiezen uit negen verschillende soorten, waaronder munt, salie, citroenmelisse en lavendel. Op aanvraag verzorgen wij ook een lunch of high tea. Informeer naar de mogelijkheden via info@hortusalkmaar.nl of tel. 072-5669639.

Breng ook even een bezoek aan onze hortuswinkel om een leuk aandenken te kopen, zoals biologische planten, zaden, honing, jam of thee uit eigen tuin of een leuk cadeautje voor uzelf of voor iemand anders. Als u alleen iets komt drinken of kopen in de winkel hoeft  uiteraard geen entree te betalen.

Hortus Alkmaar beschikt over toiletten die te vinden zijn aan het begin van de tuin. Er is geen invalidentoilet aanwezig.

Zakelijke mogelijkheden

Wilt u eens in een groene omgeving vergaderen? Hortus Alkmaar heeft alle mogelijkheden om u goed van dienst te zijn. Er is een vergaderzaal beschikbaar voor circa 20 personen met beamer, scherm, laptop en flip-over. Ook de catering (koffie, gebak, lunch) kunnen wij voor u verzorgen. Tijdens de pauzes kunt u een heerlijke wandeling maken door de tuin om daarna ontspannen weer verder te vergaderen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en tarieven.

Huisregels

Hortus Alkmaar is een fijne plek om te vertoeven. Dit willen we graag zo houden. Leest u daarom onderstaande huisregels even door. Als u de tuin bezoekt accepteert u deze regels.

 1. Het is niet toegestaan bloemen, zaden en planten uit de tuin mee te nemen.
 2. Pluk en eet geen zaden of bessen; planten -of delen daarvan- kunnen giftig zijn.
 3. Blijf tijdens uw wandeling op paden, gras en groenstroken.
 4. Kinderen zijn van harte welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene.
 5. Ouders dienen toezicht te houden op hun kinderen op naleving van de huisregels.
 6. Roken is alleen toegestaan op het parkeerterrein.
 7. Fotograferen is toegestaan, maar uitsluitend voor privédoeleinden.
 8. Honden zijn niet toegestaan, i.v.m. plantenkwaliteit voor onze afnemers.
 9. U aanvaardt onze uitsluiting van iedere aansprakelijkheid voor schade, in welke zin dan ook, die u of de uwen zou overkomen tijdens uw verblijf in Hortus Alkmaar.
 10. Houd er rekening mee dat de bruggen en paden na vorst en regenval glad kunnen zijn.
 11. U betreedt Hortus Alkmaar op eigen risico.

NB. Bent u allergisch voor insectenbeten? Draag dan een lange broek, lange mouwen en dichte schoenen als u de tuin bezoekt.