Laden
a

Webshop

Product

Cucurbita pepo | spaghettipompoen

4,54

Lust je graag pompoen, probeer dan eens deze biologische spaghettipompoen. Het is een klimplant en als je deze tegen een klimrek aanplant, rankt die zich vanzelf een weg omhoog. Geschikt voor een zonnige plek. Geef regelmatig water en wat mulch, mest of compost, zeker als de grond wat minder rijk is. Je kunt deze pompoen gebruiken als vervanger voor spaghetti en het smaakt ook nog eens erg lekker, is erg voedzaam en caloriearm. Omdat de vruchten zeker 4 maanden goed blijven als je ze vorstvrij en op een droge plek bewaart, kun je ook in de winter nog van deze groente genieten.

Cucurbita pepo L.

 

 

Artikelnummer: 427 Categorie:

Extra informatie

Bloeitijd

juli tot augustus

Hoogte

200 cm

Kleur

geel

Standplaats

zon

Soort

eenjarig

Aantal

10 zaden

Zaaiperiode

vanaf april

Zaai-instructie

Voorzaaien in een zaaibakje op een warme, zonnige plek. Zorg ervoor dat de zaden niet uitdrogen. Kieming na ongeveer een week. Verspeen de zaailingen daarna in potjes, 1 zaailing per potje. Na de laatste vorst op een zonnige plek buiten planten of in een kas. Bescherm de jonge plantjes tegen slakken. In september kun je dan de eerste pompoenen oogsten.

Recept

De eetbare pitten kun je een half uurtje koken in gezouten water, daarna afdrogen en roosteren. Dat kan tegelijk met het garen van de pompoenen in de oven. Snijd de pompoenen daartoe in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant omlaag op een met bakpapier beklede ovenplaat. De oven voorverwarmen op 200°C , baktijd circa 40 minuten en leg de laatste 20 minuten de pitten erbij om te roosteren. Beetje olijfolie erover en serveren met bijvoorbeeld ratatouille of bolognesesaus.

Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!