Laden
a

Educatie

Bodemdiertjesles

Onderzoek welke beestjes in de bodem leven

In de grond en in de composthoop leven een heleboel diertjes. Tijdens deze belevingsles gaan de kinderen op verschillende plekken in de tuin op zoek naar deze diertjes. Ze scheppen in de composthoop, kijken onder het gras, zoeken op struiken en in de humuslaag. De gevonden diertjes bestuderen ze met behulp van loepjes en zoekkaarten. Ze leren waarom bodemdieren belangrijk zijn en over de kringloop van de natuur. In de nieuwe ‘bodemdiertjes-hut’ bij de composthoop zijn interessante weetjes over het bodemleven te ontdekken.

De kinderen doen in groepjes van ca. 5 kinderen verschillende opdrachten. Vanuit Hortus Alkmaar zijn 2 begeleiders aanwezig. De school/bso dient voldoende volwassen begeleiders voor de groepjes te regelen.

Deze activiteit is geschikt voor groep 5 t/m 8 (8 t/m 12 jaar).
Tijd: circa 1,5 uur. Datum en tijd kunnen in overleg worden gepland.

Deze les is te boeken van mei t/m oktober.
Kosten voor schoolklassen en bso´s: € 60,- per groep.
Reserveren kan via educatie@hortusalkmaar.nl.

Deze les is ontwikkeld met steun van DGS Foundation.

Wil je alvast in de klas beginnen met een les over bodemdiertjes? Dan kun je gebruik maken van dit lespakket https://natuurgidsalkmaar.nl/activiteiten/lespakket-over-insecten-en-kleine-beestjes/

Meer over Educatie

Natuurlessen en kinderspeurtochten in de tuin om kinderen de natuur te laten ontdekken.
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!