Laden
a

De tuin

IJsvogelhut

Wel eens een ijsvogel gezien?

Al meer dan 15 jaar zijn de ijsvogels vaste gasten in onze tuin. Ze broeden in de ecologische oever van de sloot, die de tuin in tweeën deelt. IJsvogels bouwen hun nest een meter diep in de steile wand van een sloot of rivier. Per jaar brengen ze twee tot drie nesten met jongen groot.

Je kunt ze bekijken vanuit onze prachtige IJsvogelkijkhut. De kijkhut is wind- en waterdicht en uitgevoerd met regisseursglas. Dat heeft als voordeel dat bezoekers de vogels wel kunnen zien, maar andersom niet. De kijkhut is geheel door vrijwilligers gebouwd, de materialen zijn gesponsord door diverse bedrijven en gulle gevers.

IJsvogelhut exclusief reserveren voor vrienden buiten openingstijden. Reserveren kan op maandag t/m vrijdag van 8.00 – 10.00 uur. Maximaal 2 personen. Ben je nog geen Vriend dan kost het €25. Als Vriend heb je gratis toegang de tuin voor het hele jaar en kost €25.

--

Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!