Laden
a

Activiteiten

VOL -3-daagse cursus Botanisch tekenen en schilderen

Wil je kennismaken met botanisch tekenen en er meteen goed induiken? Dan is deze driedaagse cursus in onze prachtige botanische tuin wat voor jou! Een botanische tekening of schildering van een […]

Wil je kennismaken met botanisch tekenen en er meteen goed induiken? Dan is deze driedaagse cursus in onze prachtige botanische tuin wat voor jou! Een botanische tekening of schildering van een plant laat een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave zien van een plant of delen van een plant. Er is daarbij aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van andere onderscheidt.

Na een korte introductie ga je een bloem observeren om de kenmerken te ontdekken. Daarna ga je deze tekenen. Als de tekening  goed is kan je er diepte aan geven met potlood of aquarel. Je wordt hierbij individueel begeleid. Je krijgt ook wat tips over de compositie.

De workshop is inclusief materiaal. Deze cursus is alleen te volgen als één geheel. Materialen zijn beschikbaar en bij de prijs inbegrepen.  De workshop wordt gegeven door Els van der Giessen. Zij is werkend lid en docent bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Zij geeft cursussen op diverse locaties.

Prijs: € 175,- voor 3 dagen, inclusief materiaal en thee/koffie.
Data en tijden:  19 augustus 13.00 – 16.00 uur, 20 augustus 10.00 – 16.00 uur, 21 augustus 10.00 – 16.00 uur.
Lunch is niet inbegrepen. Je mag je eigen favoriete lunch meebrengen of iets lekkers halen bij het KasCafé tegen betaling.
Aanmelden: pwelsvandergiessen@gmail.com
Cursuslocatie: Hortus Alkmaar, Beverkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog).
Meer info en aanmelden: pwelsvandergiessen@gmail.com