Laden
a

Activiteiten

Beestjesdag

Ontdek tijdens de Beestjesdag welke vlinders en bijen er vliegen in de tuin en wat er krioelt in het water. Ook kun je in de composthoop lekker spitten, wie weet […]

Ontdek tijdens de Beestjesdag welke vlinders en bijen er vliegen in de tuin en wat er krioelt in het water. Ook kun je in de composthoop lekker spitten, wie weet welke bodemdiertjes je daar allemaal vindt. Leuk om met een speciale herkenningskaart op pad te gaan in de tuin en meer te leren over waterdiertjes in aquaria.

Zin om de beestjes en planten mooi op de foto te zetten? Remco van Cameraland geeft je tijdens een wandeling door de tuin tips hoe je de mooiste foto’s maakt met je fototoestel of smartphone. Wandeling start om 12:00 uur.

Laat je schminken is als een vlinder of tijger. Of ga op pad met de speurtocht door de tuin met opdrachten, een loep en een fluitje om vogels te lokken. De kleintjes kunnen de paddenstoelen van het Kabouterpad opsporen. Kinderen kunnen beestjes knutselen.

Er zijn leuke ‘beestjesdingen’ te koop zoals loepjes, insectenpotjes en honing. En ook zaden waarvan de planten een tuin of balkon interessanter maken voor beestjes. Na al deze ontdekkingen en informatie is het heerlijk even na te genieten van een lekker hapje of drankje op het sfeervolle terras van het KasCafé. Ook is er ‘s middags live muziek van Blue Coat, een band met invloeden van jazz, blues, latin, bossanova en popmuziek.