Laden
a

Activiteiten

Concert Canto Ostinato op twee Marimba’s

Tickets inclusief reserveringskosten: € 28,00 p.p. Bestel tickets. Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten. De Nederlandse componist Simeon […]

Tickets inclusief reserveringskosten: € 28,00 p.p. Bestel tickets.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De Nederlandse componist Simeon ten Holt werkte in de jaren zeventig aan zijn Canto Ostinato. De première was op 25 april 1979 in Bergen (NH) door drie piano’s en orgel.  Canto wordt gerekend wordt tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek. Vanaf het begin bereikte de compositie een breed publiek. Esther Doornink en Peter Elbertse spelen de Canto Ostinato op twee marimba’s. De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een xylofoon en heeft een warme en volle klank. Bij de meditatieve klanken van de Canto Ostinato droom je heerlijk weg of ontdek je steeds weer nieuwe patronen in de zich herhalende motieven.

De ongewone bezetting met twee marimba’s is meermalen o.a. in deze vorm door deze musici uitgevoerd, als concert in kleine- en grote zalen, in de openlucht en in de vorm van ligconcerten. Peter Elbertse (1954) was tot aan augustus 2015 voor meer dan 35 jaar als eerste paukenist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Sinds 2010 runt hij in Culemborg Theater aan de Slag samen met zijn vrouw Anja. In samenwerking met Jeroen van Veen heeft Peter in 2012 een solo-cd ‘Canto Ostinato for Marimba’s’ via multitrack opgenomen. Esther Doornink (1976) is slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest. Ze studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht en studeerde in 2001 af. Haar ervaring met de Canto dateert al sinds 1999 in een uitvoering met twee piano’s en twee marimba’s. Daarna volgden nog vele uitvoeringen zoals bij het festival Canto Ostinato XXL in de Beurs van Berlage in Amsterdam en de Metaalkathedraal in Utrecht.