Laden
a

Activiteiten

Concert Canto Ostinato op twee marimba’s

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus bestel snel je kaarten op: http://eventix.shop/s7r8q6k6.   De Nederlandse componist Simeon ten Holt werkte in de jaren zeventig aan zijn Canto Ostinato. […]
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus bestel snel je kaarten op: http://eventix.shop/s7r8q6k6.
 
De Nederlandse componist Simeon ten Holt werkte in de jaren zeventig aan zijn Canto Ostinato. De première was op 25 april 1979 in Bergen (NH) door drie piano’s en orgel. Canto wordt gerekend wordt tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek. Vanaf het begin bereikte de compositie een breed publiek. Esther Doornink en Peter Elbertse spelen de Canto Ostinato op twee marimba’s. De marimba kan beschouwd worden als de alt- of basversie van een xylofoon en heeft een warme en volle klank. Bij de meditatieve klanken van de Canto Ostinato droom je heerlijk weg of ontdek je steeds weer nieuwe patronen in de zich herhalende motieven.
 
Peter Elbertse (1954) was tot aan augustus 2015 voor meer dan 35 jaar als eerste paukenist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Sinds 2010 runt hij in Culemborg Theater aan de Slag samen met zijn vrouw Anja. In samenwerking met Jeroen van Veen heeft Peter in 2012 een solo-cd ‘Canto Ostinato for Marimba’s’ via multitrack opgenomen.
 
Esther Doornink (1976) is slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest. Ze studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht en studeerde in 2001 af. Haar ervaring met de Canto dateert al sinds 1999 in een uitvoering met twee piano’s en twee marimba’s. Daarna volgden nog vele uitvoeringen zoals bij het festival Canto Ostinato XXL in de Beurs van Berlage in Amsterdam en de Metaalkathedraal in Utrecht.
 
Datum: zondag 17 september 2023
Tijd: 15.00 uur. Voor en na het concert kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken en/of koffie drinken. Ook worden gedichten voorgedragen.
Adres: Berenkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog)
Meer info: info@hortusalkmaar.nl en 072 5669639.
 
Kaarten: € 26,- p.p. Bestel tickets: http://eventix.shop/s7r8q6k6