Laden
a

Activiteiten

Kennismaking botanisch tekenen

Wil je botanisch tekenen eens een keer proberen? Dan is deze workshop van een dagdeel in onze prachtige botanische tuin wellicht een mooie eerste stap. Een botanische tekening of schildering […]

Wil je botanisch tekenen eens een keer proberen? Dan is deze workshop van een dagdeel in onze prachtige botanische tuin wellicht een mooie eerste stap. Een botanische tekening of schildering laat een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave zien van een plant of delen van een plant. Er is daarbij aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van andere onderscheiden.

Je krijgt bij deze kennismaking eerst een korte uitleg over botanische kunst en botanisch tekenen. Daarna ga je zelf aan de slag. Materiaal is aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Na een paar kleine potloodoefeningen ga je een eenvoudige bloem of vrucht tekenen. Je wordt individueel begeleid.

De workshop wordt gegeven door Els van der Giessen. Zij is werkend lid en docent bij de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Zij geeft cursussen op diverse locaties.

Prijs: € 30,- inclusief materiaal en een kopje thee
Datum: 24 augustus 2023
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Aanmelden en meer info: pwelsvandergiessen@gmail.com
Cursuslocatie: Hortus Alkmaar, Beverkoog 43, Alkmaar (Bedrijventerrein Beverkoog).