Laden
a

Activiteiten

Kunstenaar van de maand juli: Anneke Helder

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in juli ingericht met het werk Anneke Helder. De natuur is voor Anneke een blijvende bron van inspiratie. Het werk is geen letterlijke weergave van […]

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in juli ingericht met het werk Anneke Helder. De natuur is voor Anneke een blijvende bron van inspiratie. Het werk is geen letterlijke weergave van deze natuur maar meer een beleving. De schijnbare toevalligheid waarmee in de natuur de meest schitterende dingen ontstaan, is boeiend. Waar al dat moois vandaan komt is een raadsel. Natuur roept op tot bewondering.

Haar schilderijen gaan over de binnenwereld. Ogenschijnlijk schildert zij de natuur, de buitenwereld, maar dat zijn aanleidingen tot iets anders. De natuur wordt geabstraheerd weergegeven, ontdaan van allerlei overbodige details en als het ware objectief gemaakt. Het zijn innerlijke beelden die de bezoeker door die objectivering kan herkennen. Het werk biedt de beschouwer een blik op zichzelf, laat de beschouwer in de spiegel kijken.

Anneke Helder heeft haar opleiding gevolgd aan de Vrije Academie te Den Haag. Ze woont en werkt in Benningbroek en maakt schilderijen in acrylverf waarmee ze regelmatig exposeert in binnen- en buitenland.

Datum: zaterdag 1 juli  t/m zondag 30 juli 2023
Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, op maandag gesloten
Entree: € 5,00 incl. bezoek aan de tuin, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50.
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog), informatie: info@hortusalkmaar.nl en tel.: 072 5669639.