Laden
a

Activiteiten

Kunstenaar van de maand juni: Sies van Hoorn

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in juni ingericht met het werk van Sies van Hoorn-Vrasdonk. Zij is in de maand juni Kunstenaar van de maand. Sies van Hoorn-Vrasdonk werkt […]

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in juni ingericht met het werk van Sies van Hoorn-Vrasdonk. Zij is in de maand juni Kunstenaar van de maand.

Sies van Hoorn-Vrasdonk werkt als beeldend kunstenaar graag met inspiratie uit haar eigen omgeving en regelmatig zijn dat ook onderwerpen uit de natuur. In de hortus zijn stukken van keramiek en foto’s te zien. Sies: “Ik maak vaak combinaties van fotografie en beelden in klei. De twee wandobjecten in keramiek  heb ik speciaal voor deze expositie gemaakt.” Over de foto’s: “De foto’s zijn foto’s van mijn eigen schaduw op mijn volkstuin. Het bijzondere is dat de beelden in de schaduw de goede belichting hebben gekregen en het gedeelte in het volle zonlicht is overbelicht.”

De kunstenares is aangesloten bij Kunstenaarscentrum Bergen (KCB). Op de website van deze organisatie is het volgende te lezen: “Sies is sinds 1980 als keramiste werkzaam en heeft les gehad van en samengewerkt met verschillende keramisten, waardoor zij in aanraking kwam met verschillende werkwijzen. In haar decoraties komen geabstraheerde dier- en plantmotieven regelmatig terug. De in klei gekraste vormen, tekens en lijnen, geaccentueerd met ingepoetste oxides, geven haar werk grote zeggingskracht.”

Datum: donderdag 1 juni  t/m zondag 25 juni 2023
Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, op maandag gesloten
Entree: € 5,00 incl. bezoek aan de tuin, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50.
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog), informatie: info@hortusalkmaar.nl en tel.: 072 5669639.