Laden
a

Activiteiten

Kunstenaar van de maand mei: Margje Kuyper

In de maand mei exposeert kunstenaar Margje Kuyper in het Kascafé van Hortus Alkmaar. In de bijna veertig jaar dat Margje Kuyper schildert, is ze bij veel schilders in de […]
In de maand mei exposeert kunstenaar Margje Kuyper in het Kascafé van Hortus Alkmaar. In de bijna veertig jaar dat Margje Kuyper schildert, is ze bij veel schilders in de leer geweest en heeft inmiddels een respectabel oeuvre opgebouwd. Ze is lid van het Kunstenaarscentrum Bergen en haar werk is te huur of te koop bij de SBK, de kunstuitleen van Bergen, Alkmaar en Leeuwarden. Zij exposeerde in talloze galeries in het land.
 
Margje laat zich vooral inspireren door landschappen. Die zet ze neer met grove streken in kleuren variërend van mosterdgeel naar frisgroen en warm oranje. Naar aanleiding van haar expositie in Galerie Bel-Etage in Amsterdam schreef de pers over haar: “Margje Kuyper is een intiem kunstenaar. […] Het gaat bij haar niet om details, met het paletmes schraapt ze die soms weg, maar om het gevoel dat het landschap oproept. Die beleving wil ze overbrengen.”
 
Datum: woensdag 3 mei t/m 28 mei 2023
Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, op maandagen gesloten
Entree: € 5,00 incl. bezoek van de tuin, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 2,50.
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog)
Informatie over Margje: www.margjekuyper.nl