Laden
a

Activiteiten

Nacht van de Nacht: bezoek Hortus Alkmaar in het donker! -dubbele plaatsing

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op […]

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker. Bij honderden deelnemende bedrijven en gemeenten gaat het licht uit.

Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Dit ritme wordt nu te vaak verstoord door te veel kunstlicht tijdens de nacht. Het licht van bijvoorbeeld kassen, etalages en lichtreclames kan het slaap- waakritme van mensen en dieren verstoren.Er is ’s avonds een spannende speurtocht in het donker voor volwassenen en kinderen.  Verspreid in de tuin zijn vragen over het belang van donker en de nacht, vind en beantwoord ze allemaal en maak kans op een prijs.

Bezoekers ervaren het vleermuis spotten met batdetector en kunnen vragen stellen over deze nachtdieren. Na de speurtocht is het goed toeven op het gezellig overdekte verlichte terras of in het Kascafé.

Datum: zaterdag 28 oktober 2022
Tijd:
19.00 – 21.00 uur
Adres:
 Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
Toegang:  gratis.
Aanmelden: animo@animo-alkmaar.nl  (ook bij regen gaat de activiteit door)

Foto aangeleverd door ANIMO en gemaakt door Jan Koeman