Laden
a

Activiteiten

Nacht van de Nacht: Hortus Alkmaar in het donker!

Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Dit ritme wordt nu […]

Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Dit ritme wordt nu te vaak verstoord door te veel kunstlicht tijdens de nacht. Het licht van bijvoorbeeld kassen, etalages en lichtreclames kan het slaap- waakritme van mensen en dieren verstoren.

Er is ’s avonds een spannende speurtocht in het donker voor volwassenen.  Verspreid in de tuin zijn vragen over het belang van donker en de nacht, vind en beantwoord ze allemaal en maak kans op een prijs.

Voor kinderen is er een vossenjacht, vind jij de vier nachtdieren die zich verstopt hebben in de tuin?
Kinderen (t/m 12 jaar ) die verkleed komen als een dier waarvoor de nacht belangrijk is kunnen op de foto  met een sprookjesfiguur.  Degene die het mooist verkleed is maakt kans op een prijs (er is een attentie voor iedereen).

Bezoekers ervaren het vleermuis spotten met batdetector en kunnen vragen stellen over deze nachtdieren. Na de speurtocht is het goed toeven op het gezellig overdekte verlichte terras of in het Kascafé.

Datum           : zaterdag 29 oktober 2022
Tijd                 : 19.00 – 21.00 uur
Adres             : Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
Toegang        :  € 2,50,  kinderen tot en met 12 jaar gratis.
Aanmelden    : animo@animo-alkmaar.nl  (ook bij regen gaat de activiteit door)

Foto Hortus Alkmaar