Laden
a

Activiteiten

Optreden van Mistral en Venturi kwartet

Op zondag 26 mei zijn er twee prachtige optredens in Hortus Alkmaar. Vanaf 14:30 uur kunt u luisteren naar: Mistral Het dubbel blaaskwintet Mistral is 15 jaar geleden door een […]

Op zondag 26 mei zijn er twee prachtige optredens in Hortus Alkmaar. Vanaf 14:30 uur kunt u luisteren naar:

Mistral
Het dubbel blaaskwintet Mistral is 15 jaar geleden door een aantal leden van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede gestart. Het dubbelkwintet bestaat uit twee hobo’s, twee fluiten, twee klarinetten, twee fagotten, een basklarinet en een hoorn. Deze bijzondere samenstelling speelt klassieke composities die speciaal voor deze bezetting zijn geschreven maar ook arrangementen van klassieke symfonische werken. Deze enthousiaste blazers staan onder muzikale leiding van dirigent Bert Steinmann.

Venturi kwartet
Het Venturi saxofoonkwartet bestaat sinds februari 2023. De saxofonisten kennen elkaar vanuit de Teisterband van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede. De combinatie sopraansax, altsax, tenorsax en baritonsaxofoon maken het mogelijk om vier stemmig een breed repertoire te vertolken. Dat doet het Venturi kwartet met verve. Letterlijk van Bach tot Beatles en van Mozart tot Gershwin geeft dit kwartet een eigen draai aan bekende werken.

Toegangsprijs is 6 euro en Vrienden van Hortus Alkmaar zijn gratis.