Laden
a

Activiteiten

Zomerconcert van harp-gitaar duo Claudia y Manito

Claudia y Manito
Zomerse Zuid Amerikaans klanken in Hortus Alkmaar! Wegens groot succes van vorig jaar komt harp-gitaar duo Claudia y Manito weer een concert op zondagmiddag 11 augustus in de Hortus. Het […]

Zomerse Zuid Amerikaans klanken in Hortus Alkmaar!
Wegens groot succes van vorig jaar komt harp-gitaar duo Claudia y Manito weer een concert op zondagmiddag 11 augustus in de Hortus. Het repertoire bestaat uit zonnige- en romantische muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent.

Met betoverende melodieën en tot de verbeelding sprekende improvisaties gaat de Paraguayaanse harp met haar melancholische geluid een dialoog aan met de flamencogitaar. Dit is een lust voor oog en oor. De luisteraar krijgt het gevoel tijdens het concert op reis te zijn van Venezuela naar Argentinië.

Naast het instrumentale repertoire zingt Claudia Spaanstalige bolero’s. Hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid pakt ze de toehoorder geraffineerd in.  Gipsy flamencogitarist Manito staat haar muzikaal terzijde.  Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.

Dit optreden belooft een en al passie en vuur. Hortus Alkmaar is een schitterende ambiance voor zo’n concert. Tussen de bloemenpracht geniet je volop van de voorstelling.
Het optreden is van 15.00 tot 17.00. De entree is €17,- . Kaarten zijn te koop via https://eventix.shop/s7r8q6k6