Laden
a

Activiteiten

Basiscursus Geneeskrachtige kruiden – 5 daagse cursus op 31 aug, 21 sept, 5 okt, 2 nov en 9 nov

Waar kun je beter kennismaken met geneeskrachtige kruiden dan bij Hortus Alkmaar? Marieke Kraakman van Madelief Kruiden geeft je tijdens deze 5 daagse cursus informatie over hoe je kruiden verwerkt […]

Waar kun je beter kennismaken met geneeskrachtige kruiden dan bij Hortus Alkmaar? Marieke Kraakman van Madelief Kruiden geeft je tijdens deze 5 daagse cursus informatie over hoe je kruiden verwerkt tot olie, zalf, tinctuur of een andere bereiding. Je leert de inhoudsstoffen van kruiden kennen en diverse plantengroepen. Je maakt kennis met de signatuur van kruiden en leert hoe je ze toe kunt passen. We bestuderen 10 kruiden uitgebreid en bespreken de ehbo-kruiden, de kruidenklok en de homotoxicoseleer.

Theorie en praktijk
Iedere les bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, we gaan iedere les naar buiten om die planten op te zoeken die we in de les bespreken en soms mogen we er wat van oogsten. Eetbare kruiden komen ook aan bod, we maken een kruidenboter of iets anders eetbaars met kruiden uit de tuin. We beginnen de les altijd met het proeven van diverse soorten kruidenthee.

Inbegrepen bij deze cursus is al het lesmateriaal, toegang tot Hortus Alkmaar, de kruidenthee en alles wat nodig is voor de bereidingen die je leert maken. De cursus wordt gegeven door Marieke Kraakman, kruidengeneeskundige en drogist.

Data: 5 x op de zaterdagochtenden
31 augustus 2024
21 september 2024
5 oktober 2024
2 november 2024
9 november 2024
Tijd: 9.00 – 12.00 uur
Kosten: € 245,00 per persoon

Aanmelden via info@madelief-kruiden.nl