Laden
a

Activiteiten

Kunstweek

Kunstweek

Datum
9 september 2023 - 17 september 2023
Tijd
12:00 - 17:00
Categorie
Kunst
Kunst in brede zin én een focus op poëzie staan centraal in de Kunstweek van 9 t/m 17 september centraal bij Hortus Alkmaar. Er is een gedichtenexpositie, dichters dragen op […]

Kunst in brede zin én een focus op poëzie staan centraal in de Kunstweek van 9 t/m 17 september centraal bij Hortus Alkmaar. Er is een gedichtenexpositie, dichters dragen op 10 en 17 september voor uit hun werk en op 9 en 16 september kun je zelf leren dichten in een workshop. De optredens van Jazzband Yes Friends (10 september) en een vertolking van Canto Ostinato op Marimba (17 september) maken de week compleet. Voor Canto Ostinato zijn kaartjes al beschikbaar via www.hortusalkmaar.nl (exacte link invoegen).

Fennanda Eleveld exposeert in het Kascafé. Zij speelt met beeld en maakt in haar collages een poëtische, beschouwende vertaling van wat ze ziet in de natuur. De schilderijen van Cees van Nieuwburg zijn te bewonderen met gedichten in de achterste kas. Cursisten van Atelier 16 tonen hun beelden van steen in de tuin. Zeer verrassend en de moeite waard. Hortus Alkmaar biedt naast professionele kunstenaars nadrukkelijk mensen een podium die de kunst als hobby beoefenen. Want in de tuin staan gezondheid, ontspanning en welzijn centraal. Zelf kunst maken levert daar een bijdrage aan.

beeld&tuin
Maar er is nog veel meer. beeld&tuin is een expositie van stoere, soms zelfs monumentale beelden van twaalf professionele beeldhouwers van KunstenaarsCentrum (KCB) tot eind oktober. De beelden maken de tuin mooier en de tuin maakt de beelden indrukwekkender. Deelnemende kunstenaars: Liesbeth Bijwaard, Jan van der Haven, Gígja Reynisdóttir, Anneke de Witte, Joop Hollanders, Karin van Ommeren, Roland de Jong Orlando, Rob Schreefel, Ger Viegers, Maria Schilder, Rob de Vries en Lies van der Sluis. Deze tentoonstelling is een samenwerking met KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

Datum: 9  t/m 17 september 2023
Tijd: 10.00 – 17.00 uur. In het weekend 12.00 – 17.00 uur
Entree: € 5,00 voor de tuin en de exposities voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 15 jaar € 2,50.
Kaarten voor Canto Ostinato kosten € 23,50
Download zodra beschikbaar hier de flyer van de Kunstweek 2023.

De Kunstweek wordt mede mogelijk gemaakt door Victoriefonds (hoofdsponsor)