Laden
a

Onze winkel

Hortus bier

Bier is één van de producten uit de HORTUS collection. Deze bijzondere verzameling producten is mogelijk gemaakt door een aantal bekende Alkmaarse ondernemers. Zij willen op deze manier Hortus Alkmaar en andere botanische tuinen steunen. Er zijn diverse producten geselecteerd die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Deze producten zijn beschikbaar via diverse verkoop kanalen. Zie hiervoor hortusbier.nl. Met de aankoop van HORTUS producten steun je Hortus Alkmaar.

Ons bier wordt gebrouwen bij Brouwerij Egmond. Voor meer informatie kijk op: www.brouwerijegmond.nl.

Meer weten? Info@hortusalkmaar.nl en tel. 072 5669639.

HORTUS Alkmaars Verzetje

Dit krachtige ‘Verzetje is een eerbetoon aan het ‘Alkmaars verzet in 1573. Het Alkmaars Verzetje kleurt goudblond in het glas. Hert is gebrouwen van speciaal geselecteerde biologisch geteelde kruiden afkomstig uit de Alkmaarse Hortus Botanicus. Anijs ondersteund de spijsvertering, Echinacea verbetert de weerstand en Capsicum stimuleert de vetafbraak. Geniet van de uitgesproken hoppige bitterheid, zijn kruidige zweem en urmani. Een bier vol karakter met een pittige afdronk.
Hergisting op de fles
Ongefilterde en ongepasteuriseerd
Alcohol 8%
Drink temperatuur 6-8 °C

Ingrediënten
Water, pilsmout, tarwemout, hop, gist, anijszaad, echimacea, capsicum, rietsuiker,.
Van biologisch teelt

HORTUS Alkmaars Natje

Laat je verrassen door de subtiliteit en unieke mix van de diverse aroma’s. Het Alkmaars Natje is gebrouwen van speciaal geselecteerde biologisch geteelde kruiden afkomstig uit de Alkmaarse Hortus Botanicus. De zachte en lichte smaak word aangevuld mat een vleugje urmani waardoor elke slok een nieuwe ontdekking is. Het Natje heeft frisse tonen die zorgen voor een aangename afdronk.
Hergisting op de fles
Ongefilterde en ongepasteuriseerd
Alcohol 5,7%
Drink temperatuur 6-8 °c

Ingrediënten
Water, bleekmout, tarwemout, caraheli, hop, anijs, koreander, echinacea, capsicum en gist.
Van biologisch teelt

HORTUS Tripel

UItverkocht

HORTUS Weizenbock

UItverkocht

Meer over onze winkel

Een bezoek aan de hortus is eigenlijk niet ‘af’ zonder een bezoek aan onze gezellige winkel. Daar vind je altijd cadeautjes, natuurboeken, zaden, Hortus honing, Hortus bier en – wijn en nog veel meer.
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!