Laden

Onze winkel

Hortus bier

Bier is één van de producten uit de HORTUS collection. Deze bijzondere verzameling producten is mogelijk gemaakt door een aantal bekende Alkmaarse ondernemers. Zij willen op deze manier Hortus Alkmaar en andere botanische tuinen steunen. Er zijn diverse producten geselecteerd die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Deze producten zijn beschikbaar via diverse verkoop kanalen. Met de aankoop van HORTUS producten steun je Hortus Alkmaar en andere botanische tuinen in Nederland.

Wegens het succes van onze bieren, zijn ze snel uitverkocht. Op dit moment is alleen Alkmaars Natje verkrijgbaar. Daarin zijn kruiden uit de hortus verwerkt.

Meer weten? Info@hortusalkmaar.nl en tel. 072 5669639.

HORTUS Tripel –
nog even niet verkrijgbaar

Het HORTUS Tripel bier is een krachtige goudblonde tripel gemaakt met kruiden uit onze hortus. Het heeft een uitgesproken bitterheid met een kruidige zweem en een pittige afdronk. Het is een heerlijk biertje voor in de zomer. Anijs ondersteunt de spijsvertering, Echinacea verbetert de weerstand en de Capsicum stimuleert de vetafbraak. Kortom een bier vol karakter en bovendien biologisch en SKAL gecertificeerd.

Het  wordt gebrouwen bij Brouwerij Egmond. Voor meer informatie kijk op: www.brouwerijegmond.nl. Het bier was zo’n succes dat het nu is uitverkocht en dat we moeten wachten tot er weer nieuw bier gebrouwen is. Nog even geduld! Zodra verkrijgbaar, is het te koop in onze winkel.

Nieuw: HORTUS Weizenbock –
nu even niet verkrijgbaar

Eind 2022 is als opvolging van HORTUS Tripel het HORTUS Weizenbock gelanceerd. Hierin zijn dezelfde kruiden uit onze tuin verwerkt als in het HORTUS Tripel bier. Dit blonde bier is eveneens gebrouwen door Brouwerij Egmond. Nu verkrijgbaar in onze winkel.

Meer over onze winkel

Een bezoek aan de hortus is eigenlijk niet ‘af’ zonder een bezoek aan onze gezellige winkel. Daar vind je altijd cadeautjes, natuurboeken, zaden, Hortus honing, Hortus bier en – wijn en nog veel meer.
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!