Laden
a

Een betere wereld

Klimaat

Klimaatverandering voorkomen

Het klimaat warmt op en het is noodzakelijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt om de stijging van de temperatuur op aarde onder de 1,5 graden Celsius te houden. Hortus Alkmaar levert hieraan haar bijdrage door er te zijn (dus groen te blijven) en door mensen in Alkmaar met het programma Steenbreek bewust te maken wat zij kunnen doen.

Zou de hortus verdwijnen, dan zou ook het groen op die plek verdwijnen en waarschijnlijk worden verruild voor steen. De gunstige effecten van verkoeling en goede afwatering zouden daarmee ook verdwijnen op onze locatie.

Steenbreek en bewustwording

Tot en met 2022 was Hortus Alkmaar actief voor vergroening met steun van de gemeente Alkmaar. In 2023 is de toekomst van het programma echter niet duidelijk. Hieronder een impressie van de inhoud van het programma.

We hopen dat het binnenkort weer door kan gaan. Steenbreek is gericht op bewustwording over groene tuinen. Een groene tuin beter is voor het klimaat. Want deze is koeler, water kan sneller weg en ook dieren vinden er meer voedsel en plek om te nestelen. Met allerlei activiteiten, zoals tuinavonden, tegelacties en buurtevenementen, stimuleren we minder stenen en meer groen in de Alkmaarse tuinen.

Meer weten? Info@hortusalkmaar.nl en tel. 072 5669639

Meer over Een betere wereld

Hortus Alkmaar werkt aan een betere wereld.
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!