Laden
a

Activiteiten

Ursula Neubauer Kunstenaar van de maand oktober

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in oktober ingericht met het werk van Ursula Neubauer. Zij is in dan Kunstenaar van de maand. Levende structuren Verbondenheid met de natuur is […]

Het Kascafé van Hortus Alkmaar is in oktober ingericht met het werk van Ursula Neubauer. Zij is in dan Kunstenaar van de maand.

Levende structuren

Verbondenheid met de natuur is het centrum van Neubauers werk. Ze plaatst kunst zo dicht mogelijk in de natuur, maakt het tot een onderdeel ervan. Ze zegt: “Je kunt landschappen structureel bekijken, of ze als theatrale ruimte ervaren. Soms komen ze als diep melancholiek over, soms als ritmisch vrolijk. Het gebruik van kleur en het spel met licht zijn de middelen om het een of andere aspect naar voren te halen. Wat me interesseert is de schemerzone waar mythe, persoonlijke ervaring, geschiedenis en verbeelding zich tot een werk verdichten, dat kan soms kunst zijn.”

De in Duitsland geboren Ursula Neubauer woont en werkt sinds 1983 als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Zij is bedreven in alle grafische technieken en gebruikt etsen, carborundum, lithografie, inkjet print en zeefdruk in zinvolle, interessante combinaties. Haar werk is te zien in musea in onder meer Barcelona, Okinawa en Pittsburg. In 2022 verbleef ze in ArtCeB (ArtCenter Botopasi) in Suriname. Haar expositie in Hortus Alkmaar toont werk en een tweetalig kunstboek, geïnspireerd door een reis naar misschien wel het mooiste land ter wereld: Namibië.

Ursula Neubauer is lid van KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

Datum: dinsdag 3 oktober  t/m zondag 29 oktober 2023
Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur, op maandag gesloten
Entree: € 6,00 incl. bezoek aan de tuin, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 jaar € 3,-.
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar (bedrijventerrein Beverkoog), informatie: info@hortusalkmaar.nl, www.hortusalkmaar.nl en tel.: 072 5669639.